top of page
  • jdtyjjy

'Dat kan ik niet!'


Op een zonnige dag in de boerderij By Mariel werd er een bijzondere verjaardag gevierd. Het was de 60ste verjaardag van Charlotte, een charmante dame die bekend stond om haar gebrek aan artistieke vaardigheden. Charlotte's vriendinnen, een groepje vrolijke dames genaamd de 'Diva's,' wilden haar verrassen met iets speciaals voor deze bijzondere mijlpaal.

Nu wisten de 'Diva's' maar al te goed dat Charlotte niet bepaald een meester was in het schilderen. Zelfs een simpel figuur tekenen was voor haar al een uitdaging. Maar juist daarom hadden ze iets briljants bedacht: een workshop vaas beschilderen! Ze hoopten dat dit een unieke en grappige ervaring voor Charlotte zou worden.

Op de dag van de verrassing togen de 'Diva's' naar het atelier By Mariel. Ze was een kleurrijke verschijning met een woeste rode pruik die leek op een schilderspalet. Na wat voorbereidingen stonden de dames te popelen om Charlotte te ontvangen.

Charlotte stapte het atelier binnen, omringd door lachende vriendinnen. Ze keek verbaasd naar de rijkelijk versierde tafels vol met verf, penselen en glazen vazen. Haar vriendinnen moedigden haar aan om te gaan zitten en het eens te

proberen.

Marie schudde resoluut haar hoofd en verkondigde: "Ik kan niet schilderen, dames. Echt niet. Ik ben beter in het verkopen van kleding dan het versieren van vazen. Dit is niet aan mij besteed!"

De 'Diva's' gaven echter niet op en liete


n zich niet uit het veld slaan. "Kom op, Charlotte, het is maar voor de lol! Wie weet ontdek je wel een verborgen talent," lachten ze bemoedigend.

Met een zucht ging Charlotte uiteindelijk akkoord en doopte haar penseel in de verf. Met een onzekere blik op haar gezicht begon ze wat onhandige strepen te zetten op de vaas. Haar vriendinnen giechelden en moedigden haar aan, en al snel merkte Charlotte dat ze stiekem genoot van het spelen met kleuren.

Mariëlle, die het schouwspel met amusement had gadegeslagen, kwam naar Marie toe. "Laat me je een geheim vertellen," fluisterde ze met een knipoog, "schilderen draait niet alleen om talent, maar ook om plezier hebben. Laat je innerlijke creativiteit de vrije loop!"

Geïnspireerd door de wijze woorden van Mariëlle, gaf Charlotte zich over aan het creatieve proces. Ze mengde kleuren, maakte vrolijke bloemen, en voordat ze het wist, was ze helemaal in haar element.

Na een paar uur van gezellige chaos stonden de vazen klaar om te drogen. Toen Charlotte naar haar creatie keek, kon ze haar ogen niet geloven. Haar vaas was werkelijk prachtig geworden! Het was misschien niet perfect in de traditionele zin, maar het was uniek en straalde haar persoonlijkheid uit.

De 'Diva's' applaudisseerden enthousiast voor Charlotte's meesterwerk. Ze had onbewust haar eigen artistieke draai gegeven aan de vaas, en het resultaat was verbluffend.

Met een grote glimlach nam Charlotte haar vaas mee naar huis. Ze plaatste hem op een prominente plek in haar woonkamer, waar hij werd bewonderd door iedereen die op bezoek kwam. Vanaf die dag ontdekte Charlotte een nieuwe liefde voor kunst en beschilderde ze regelmatig vazen als een ontspannende hobby.

En zo eindigde het grappige verhaal van Charlotte, die bewees dat zelfs degenen die denken dat ze niet kunnen schilderen, soms juist de mooiste kunst kunnen maken!


(gemaakt op een te warme dag in Spanje, met 'Bing image creator' en 'Chat.openai.com.)

107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page